pessebre vivent de la pobla de montornès

El pessebre vivent

Què és un Pessebre Vivent?

Un pessebre vivent es la representació del naixement de Jesús de Nazaret a partir de diversos quadres amb personatges vius i aprofitant un entorn o paratge rústic o amb interès arquitectònic com el nucli antic d’un poble.

Cóm és el Pessebre Vivent de la Pobla de Montornès?

El Pessebre Vivent de la Pobla de Montornès, es compon de 15 quadres basics i uns quants més de complementaris. Una combinació d’escenes bíbliques amb quadres de tradició popular catalana; una joia que convida a tothom que  vingui a visitar-lo i a gaudir d’aquest espectacle nadalenc.

Es un pessebre en moviment i parlat, amb vestuari d’època, tradicional i musica  enregistrada.

L’itinerari de visita es fa guiat per el vell pastor, que acompanya als visitants ( amb un màxim de 150 persones a cada representació) durant  el recorregut dels diferents quadres al voltant de l’Ermita.

La duració aproximada per representació es d’uns 40 minuts.

Des de quan es fa el Pessebre a la Pobla?

Des de l’any 1976, i de forma ininterrompuda, s’han celebrat les representacions del Pessebre Vivent.

El Pessebre de la Pobla de Montornès és un dels més tradicionals de Catalunya i s’ha convertit en la icona del nostre municipi, projectant la vila, més enllà de la comarca.

Durant 35 anys l’entitat cultural Amics de Montornès va organitzar i gestionar tot l’àmbit de les representacions del Pessebre. Passat aquest període de temps, els Amics de Montornès van decidir deixar de ser els responsables de l’organització, i d’ençà aquesta decisió aquesta tasca va a càrrec de l’Associació Pessebre Vivent de la Pobla de Montornès.

Quins serveis ofereix l'organització?

Aparcament

Es pot accedir fins a la mateixa Ermita amb cotxe particular i també amb autocar. Amb autocar sempre demanem que ens informin abans de venir, per poder facilitar l’arribada i l’aparcament. Durant el recorregut final del camí que porta a l’Ermita trobaran assistents de l’organització que els ajudaran a aparcar sense cap dificultat.

Bar i WC

A l’arribada el visitant es trobarà amb un servei de bar i també serveis de WC.

Records del pessebre

Dins del mateix bar podran adquirir records del Pessebre i gaudir de l’escalfor d’ una estufa de llenya.

Venta de productes de la Pobla

Al davant del bar hi ha unes paradetes amb productes de la Pobla, Iogurts, formatges, matons etc. artesanals i també pans, coques i diferents productes de una fleca del poble, així mateix i des de fa uns anys ofereix els seus serveis una xurreria que fa les delícies de petits i grans.

Brou calent i infusions

Tenint en compte les dates de representació, desembre i gener, que normalment fa fred, les persones que esperen per entrar a visitar el Pessebre, se’ls ofereix brou Ben calent o infusions, productes cedits per gentilesa de les firmes, Caldo Aneto i Tgust, i quan acaben el recorregut de la representació podran tastar el pa torrat, fet a les brases de foc de llenya i per acompanyar-lo un bon glop de vi.

Quins dies es representa el Pessebre a la Pobla?

Cada temporada pot variar segons les dates. Es comença el diumenge abans de Nadal, i continua el dia 25 i 26 de desembre, 1 de gener i habitualment s’acaben les representacions el dia de Reis.
Unes setmanes abans del començament cada temporada es dóna a conèixer el calendari i horaris de les representacions als mitjans informatius de la comarca i província.
Les representacions del Pessebre Vivent se suspendran en cas de pluja o neu.

Close Menu